A Budapest Klezmer Band produkciói:

Klezmer Szvit

A Budapest Klezmer Band megkísérelte a klezmer és a klasszikus zene ötvözetét is, művelve az évezred rendkívül divatos zenei formáját, a "crossover”-t. A kölcsönös, egymás zenéje iránti érdeklődésben, a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenymestere, Rolla János felkérte a Budapest Klezmer Band alapítóját, hogy egy olyan művet komponáljon, amelyben a két együttes együtt játszhat. Ez a "Klezmer Szvit”, amelyet 1999-ben mutattak be a Dohány utcai zsinagógában, és azóta minden évben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is előadják mindig újabb tételekkel kibővítve. Végül a tíz tételre bővült műből a Magyar Rádióban CD-felvétel készült.


Klezmer Táncszvit

Kiss János, a Győri Balett igazgatója - a "Purim" sikerei óta - figyelemmel kíséri a Budapest Klezmer Band tevékenységét. A Klezmer Szvit hallatán újra felmerült benne a gondolat, hogy kísérletet tegyenek egy új közös produkcióra. A BKB vezetője ajánlását a társulat örömmel fogadta, mivel, ahogy a táncosok mondják: nekik kihívás az élő zenére való táncolás.
Így már három együttes közös művéről beszélünk. Hasonlóképpen a "Purim"-hoz, a BKB és így már a Liszt Ferenc Kamarazenekar is a színpadon játszanak, ahogy őket a 3 koreográfus: Bozsik Yvette, Román Sándor és a balett-társulat egyik oszlopos tagja, William Fomin a Győri Balett táncosai mögé "berendezte" .
A produkció bemutatója Győrött volt, 2003 május 23-án.


Hegedűs a háztetőn

A produkció létrejötte tulajdonképpen Kerényi Imre nevéhez fűződik, aki 1996 őszén vitte színpadra a darabot, de nem a hagyományos módon. A gyakorlattal ellentétben - színészek a színpadon, szimfonikus zenekar a zenekari árokban -, a színészeken kívül a zenekar is fent van a színpadon, részt vesznek a színpadi mozgásban, játékban, mintegy "belerendezve" a színpadi látványba. Azonnal reagálnak az eseményekre, főleg a Hegedűs, aki Tevje lelke, aki a színészi játékot kiegészíti a zene nyelvével. Ezzel különösen bensőséges hangulat alakult ki, ahogy a kis falvak életének is szerves része volt egy-egy klezmer zenekar.


Purim, avagy a sorsvetés

1999-ben Kiss János, a Győri Balett igazgatója felkérte Fegyát egy közös produkcióra. A Purim nem más, mint a Jávori Ferenc által írt és zenekara által előadott zene, Turán Róbert szövegkönyve és dramaturgiája, amely Eszter könyvét vette alapul, és amelyhez még csatkakozott a William Fomin által koreografált, a Győri Balett táncosai által előadott tánc.
A darab érdekessége a művészetek ötvözetén kívül az, hogy maguk a zenészek itt is megjelennek a színpadon. A bemutatóval egyidőben jelent meg az együttes azonos nevű CD-je is. A bemutatóra 1999 június 5-én került sor Győrött, és egy héttel később Budapesten, a Thália színházban.